Varför Re Sweden?
Affärsnyttan med regenerativt
Re Sweden uppkom ur en enkel men utmanande fråga: “Kan vi bevisa affärsnyttan med en regenerativ besöksnäring?” Vi är övertygade om att det är möjligt, men vi vet också att det kräver samarbete. Tillsammans med dig och ditt engagemang kan vi våga tänka om och tänka nytt, just när besöksnäringen behöver det som mest.
Besöksnäringen är en viktig del av ett större ekosystem. För att verkligen uppnå regenerativ utveckling måste vi se till att alla led – från transporter och boenden till restauranger och upplevelser – samverkar effektivt.
När gästerna söker lokala råvaror, måste vi säkerställa att producenterna får rätt förutsättningar att nå ut. Små företag kan ha svårt att möta stora krav på egen hand, men tillsammans kan vi skapa en stark och hållbar kedja. Re Sweden strävar efter att bli den sammanlänkande kraften som förenar hela kedjan och gör regenerativ turism möjlig.
Hur vi går från ord till handling
Att arbeta regenerativt handlar om mer än bara idéer – det handlar om konkreta steg som stärker platsen där du verkar. Det kan vara något så enkelt som att börja med att integrera lokala råvaror i din verksamhet, samverka med lokala producenter för att lyfta fram det unika i just ditt område.
Skapa lokal samarbeten genom att engagera invånare och småföretagare i projekt som främjar kulturella och sociala värden. Genom att ge tillbaka till platsen där du verkar, bygger du starkare band och skapar en hållbar grund för framtiden.
För att kunna återställa och bevara naturmiljöer så måste både problemen och lösningarna med turism att lyftas. Det är när den lokala ekonomin stärks som möjligheterna att göra rätt insatser ökar.
Regenerativt arbete handlar om att ge mer än du tar, och tillsammans skapa värden som aldrig är på bekostnad av andra.
Hur skiljer sig regenerativt mot hållbart?
Regenerativa verksamheter är proaktiva snarare än reaktiva och går ett steg längre än hållbarhet genom att aktivt sträva efter att förbättra den plats där de verkar. Detta görs enligt två huvudsakliga principer:
- Istället för att bara minimera negativa effekter, siktar regenerativa verksamheter på att skapa en positiv nettoeffekt på miljö, samhälle och ekonomi.
- Dessa verksamheter ser sig själva som en del av ett större system och är medvetna om att deras beslut påverkar hela kedjan.
En regenerativ affärsmodell är en övergripande strategi där målet är att bidra positivt till både platsen och planeten. Inom besöksnäringen innebär detta att verksamheter bör fungera som en kraft för platsutveckling, så att den besökta platsen lämnas i bättre skick efter att resenärerna har åkt.
Vill du veta mer?
Kontakta oss för att få rådgivning och hjälp med att förverkliga dina regenerativa idéer.